Information om Nordic Knights

Informationsfilm Youtube!

Ta ett stort kliv bakåt i tiden och följ med oss in i medeltiden. Tänk dig bort till ett hörn av ett blomstrande kungadöme, till en plats som heter Trondia. Nere i sänkan ser du Trondia by, rakt framför dig finns rännarbanan smyckad och klar. Trondias medborgare och riddare är de mest omtalade i riket för sina väl arrangerade tornerspel och glada tillställningar. Andas in förväntningarna som ligger i luften, Spelen kan börja!

•    Tornerspelet bjuder på en actionfylld upplevelse med våra skickliga riddare, de galna gycklarna i gruppen Kohleria och våghalsiga stuntmän.

•    På medeltiden var ett tornerspel så mycket mer än bara spelen. Det gav en möjlighet till människor att träffas, och det växte ofta upp hela byar runtom tornerbanan när ett större spel skulle arrangeras. För att få en så tidstypisk stämning som möjligt har vi Trondia by, ett medeltida tältläger som följer med oss ut på våra event för att skänka en medeltida stämning till platsen.

•    Vi tycker att det ska finnas saker för våra besökare att göra när de hälsar på i vår by, därför har vi ofta med oss ett stort utbud av aktiviteter med historisk anknytning.

•    Vi har även ett historiskt rytteri med både vackra damer i 1600-tals kläder och beridna bågskyttar som flyger fram för att träffa målet i full fart.

Nordic Knights Tornerlag är ett mycket varierat och mångskiftande medeltidssällskap med många delar att erbjuda. Allt ifrån ett normalt tornerspel till en upplevelse utöver det vanliga, ingenting är omöjligt. Har du en idé, kontakta oss.

Vi i Nordic Knights arbetar aktivt gentemot människor med olika typer av funktionshinder, fysiska så väl som psykiska.

Alla våra riddare rider dessutom för ett speciellt funktionshinder.  Vid medeltidsdagarna i Skokloster får alla funktionshindrade fri entré till de uppvisningar som är på tornerspelsplatsen.

 • Arrangören kan välja mellan att få hela sammanhanget med tornerspel, by och aktiviteter, men för mindre evenemang går det också att välja bara en eller två av komponenterna.

Sällskapet kan delas upp i fyra grupper:

4 reaktion på “Information om Nordic Knights

  • Hej Anna!
   Vi har medlemmar över hela landet. Vår klubblokal ligger i Almunge Uppsala. Kontakta gärna Cecilia Muller (se kontaktflik) för mer information angående träningar

 1. Hej Hej vi är ett gäng som vill träna tornespel. Vi bor i Bohuslän Stenungsund. Kan ni komma till oss och ta med utrustning så vi kan börja. Vi vet inga tornespel klubbar i Bohuslän Mvh carro ring gärna 0768051138

  • Hej! Roligt att ni har fått upp intresse för tornerspel.
   Att studera historiska böcker angående klädsel, rustning och hur det gick till är en väldigt bra början.
   Ni är varmt välkomna att komma på våra träningar och titta och ställa frågor.
   Vill ni boka oss för tex en helg är det bästa att kontakta Patric Fälldin. Han kan vara svår att nå. Men bäst är att ringa! Tel 0707761166

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *