Här kommer en liten resumering av riddarlägret för barn som gick av stapeln förra veckan!

För exakt en vecka och ett dygn sedan byggdes ett läger upp vid Skokloster Slott, av tjugo förväntansfulla väpnare. Under de tre kommande dagarna skulle många av dem få testa på sådant de aldrig förut fått testa, och lära sig hur det var förr. De skulle nämligen gå tillbaka ca 700 år i tiden och för första gången utbildas till att få vara just det, väpnare! Vad innebar det? Allt ifrån att sköta om riddarens häst, bygga upp ett tält, göra upp eld och hantera skarpa vapen.

Det vart tre intensiva dagar där kamratskap visade sig vara en nyckel till att lyckas med arbetet på bästa sätt. Det har varit tre fantastiskt roliga dagar, och jag som en av Nordic Knights riddare som var på plats kunde knappt önska mig bättre väpnare mot slutet då det var dags för gänget att bege sig hemåt igen.

Det här året var det några som kom tillbaka sen förra årets läger och jag hoppas att det blir så ännu en gång nästa år! Man kan aldrig träna för mycket på att skjuta pilbåge, armborst och fäktas med svärd! Det ryktas även om att ett familjeläger kan vara aktuellt efter önskemål från de unga väpnarnas föräldrar… Ni får hålla utkik! Kanske kan det få bli ett familjeäventyr nästa år ☺

Med kärlek! / Freja Trulsdotter aka Svarte Riddaren

Alla foton tagna av: Malte Myrén Pettersson
Kontakta Lotta om du vill fråga om någon bild