Sir Patric

Motto
Nihil impossible est–Ingenting är omöjligt
Favoritvapen
Svärd och brytlans
Rider för
Dysmeli

​Sir Patric tillhör The Soverigne order of Saint John of Jerusalem och är dubbad till riddare på riktigt. Ordern kallas i dagligt tal för Johanniterordern och har sitt huvudsäte på Malta. Sir Patric är den av våra riddare som har hållit på längst med tornerspel samt en av de som varit drivande i utvecklingen av nutida svenska tornerspel. Han är även Nordic Knights grundare och ledare.

Man vet aldrig vad som händer då Sir Patric rider. Han är vår kanske mest galna riddare, men trots denna galenhet är han oerhört ridderlig. Han rider gärna för handikappade barn och försöker göra det lilla extra för dem. Det beror på att han själv är handikappad. Han saknar höger ben sen födseln, men har inte låtit detta hindra honom i galna upptåg. Därav hans motto.

Sir Patrics häst heter Flipper, en arab/nordsvensk född 1995 och en mycket erfaren tornerspelshäst. Flipper har också varit med i olika tv-inslag om riddare och tornerspel tillsammans med sin riddare. Flipper har en djävul bakom ena örat, men tre änglar bakom det andra, och kan upplevas som lite egensinnig men han trivs allra bäst inför publik. Det händer att man hittar honom i sin riddares tält, eller möjligen i köket letandes efter äpplen, morötter och kaffe.

Svarta Riddaren

Motto
Okänt
Favoritvapen
Okänt

Funderar ännu över sina färger och vapen och har därför för närvarande valt att vara just Svarta Riddaren.

Riddaren av Brattfors

Motto
Var precis så modig som du vågar
Symbol
Tjädern

Likt tjädern är Riddaren af Brattfors livskraftig, har mod större än dess storlek och trivs bäst i öppna barrskogar i tystnadens lugna vrå, men är inte sen att ”skära näbb” (tjäderns kampläte) närhelst en rival bjuder upp till kamp. Likt tjädern kan riddarens skönsång höras från trädens grenar, men väl på marken bjuder denne upp till dans mot sin motståndare. Riddaren af Brattfors kan misstas som ett lätt jaktbyte, men envishet och idogt försvar lönar sig.

Riddaren af Brattfors har ett stort hjärta och är en mycket ödmjuk riddare som ständigt är nyfiken på sina medmänniskor och aldrig vill sluta lära.

Riddaren Af Brattfors trogne springare vid namn Anna Isabelle är modig och klok. Hon härstammar från den inhemska rasen Nordsvensk med dess styrka, explosivitet och uthållighet. Till det har det adderats en gnutta varmt blod för att få fram smidighet och snabbhet. Om man tittar in i hennes ögon när hon dundrar fram med manen fladdrande i vinden, så ser man mod och glädje. Likt sin ryttare är hon av den åsikten att en av de största njutningarna i livet mat. Mycket mat. Var hälsad!

Erhard Stålhjärta

Motto: ”Via victoriam, per incognitum ducit” – ”Segerns väg leder genom det okända”

Från Bruket vid den Södra forsen rider denna väpnare med viljan att troget fullfölja sina
uppgifter till den bästa av förmåga. Han har en fallenhet att sätta sig i situationer som aldrig
upphör att förvåna vare sig honom själv eller sin riddare, men på något vis lyckas denne alltid
att lirka sig ur dessa prekära belägenheter med fana i topp. Då denne ryttare är ett senare
tillskott i laget finns mycket av den ädla ridkonsten att lära, men med sin envise springare att
luta sig mot, ser framtiden hoppfull ut.

Empira är frieserhästen med signum i sitt svarta yttre. Ety, den gemene skall ej låta sig förledas,
ty med en blick kan hon smälta även det kallaste dressyrhjärta, eller hänföra den mest
prominente av riddare. Det finns inte mycket i världen denna häst räds, men okända varelser
vars storlek överträffar hennes egen kan te sig modfällande innan hälsningens fras yttrats eller
lansens spets riktats.

Allt material samt koncept/ide´/text är copyrightskyddat av Patric Fälldin samt Cecilia Müller